събота, 10 август 2013 г.

Меглена Кунева готви „изненада”.

Меглена Кунева готви „изненада”. Дани Бой изора Терена във Варна…

Меглена Кунева се гласи да се превърне в незаобиколим фактор при съставянето на правителство след изборите. Вече заформи първите дискретни сондажи с политическите секретари на големите амбасади в София. Чака и мощно рамо от Жозе Барозу на финалната права на кампанията. Сергей Станишев се ослушва по темата „Кунева”. Бойко Борисов иска от М.К. и онази работа вътре, и душата в рая – подкрепа „да”, коалиция „ще видим”… Интифата на Б.Б. е Меглена Кунева да бъде запазена като резерв, ако „тайните патерици” на ГЕРБ не влязат в парламента. Гербаджиите отново успяха да пласират няколко свои хора на избираеми места в листите на атакистите, но очевидно се опитват да се презастраховат. Меглена Кунева вече е получила тихи послания от хората на Жозе Барозу – с Борисов „може”, със Станишев „не е препоръчително”, редят интригантска приказка дежурните завераджии в щабовете на основните играчи.

В това време Ахмед Доган гледа сеира на щабистите от двете големи партии и дебне дали М.К. ще успее да вкара в парламента повече от 15 депутати. Ако вкара 20, сметката може и да излезе, реднал преди дни Сокола пред своите по-първи „везири” в Малкия Диван. Аяните на Сокола вече бачкат на макс в регионите, но и областните башове на М.К. са се наточили за впечатляващ резултат, който да сюрпризира неприятно социолозите, които надъниха ДБГ на последното място. Даниел Вълчев направо изора Терена във Варна. Заедно с Цвета Маркова, която е трета във варненската листа на партията, оформиха сериозен работещ тандем. Преди седмица писахме, че изборджиите на Дани Бой са издействали от временния кмет на Варна, доц. Христо Бозов, 25 позиции за разпъване на шатри. Преди дни край ДТ „Стоян Бъчваров” били играли дори дрелките, писнаха местни бдителни репортери.

Активностите на М.К. и Д.В. по линия на старите мрежи на НДСВ-Варна чрез влиянието на Стилиян Гроздев и Цвета Маркова застрашава схемата на коалицията на Корман Исмаилов (Касим Дал) и Христина Христова в морската столица. Дани Бой направи пробив и по друга писта – корпоративните лидери и браншовиците, които са работодатели на доста активни варненци, вече са обходени не един път. Влиятелни адвокати, симпатизанти на Цвета Маркова, са пуснали пипалата си. Даниел Вълчев е активирал и мрежите в морския бизнес, ползвайки и контактите на брат си, Евтим Вълчев, който беше един от най-влиятелните фактори в Параходството. Дани Бой не е забравил и учителските среди. Актуализирал е дори контактите си с някои видни демократи, които бяха в обкръжението му, когато беше в орбитата на Стефан Савов.

Вени Марковски и хората му помагат във Варна чрез активности в социалните мрежи. Дори неутрален текст за Меглена Кунева тутакси качва посещаемостта в местни сайтове, твърдят вещи в наблюдатели. Текстовете за М.К. за часове стават най-популярни. Местни гербаджии вече били притеснени от заемането на информационни капии от М.К. чрез Мрежата. Но биещите на очи активности на Дани Бой във Варна и Мрежата не означават, че той е забравил и малките общини в областта като източник на гласове. Впечатляващо е как се опитва да възстанови схемите в Дългопол и турските села, изградени преди време от Светльо Якимов, бивш кмет от ДПС. Ако Даниел Вълчев успее да дръпне поне десет хиляди гласа от малките общини, ДБГ може да си върне позицията на трета сила в региона, задминавайки „Атака”. Да видим.

bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар