петък, 9 август 2013 г.

Испанските власти задържаха банда, свързана с проституция на българки

В рамките на операция срещу експлоатацията на хора Националната полиция е арестувала 30 души (българи, албанци и испанци) – членове на банда, която е контролирала проституцията на българки в района на луксозното яхтно пристанище Пуерто Банус в Марбея, провинция Малага.В съобщението на Министерството на вътрешните работи се казва, че престъпниците разполагали с четири жилища до самото пристанище, в които са били обслужвани предимно чуждестранни туристи. Често клиентите били опивани и ограбвани, а от кредитните им карти са изтеглени стотици хиляди евро.
Операцията, в която участвали 150 полицаи, започнала през септември 2012 г. след жалба на жестоко малтретирана българка. Акцията обхванала не само Марбея, но и Торемолинос и Алхесирас, провинция Кадис. Били регистрирани 27 жилища, блокирани десетки банкови сметки и конфискувани шест недвижими имота, 15 автомобила и три мотоциклета – освен прилична сума налични пари.
Според Националната полиция в цяла Испания има 37 000 жени, които са били насилствено заставени да проституират. Голямото мнозинство – 80 на сто, идват от Източна Европа и Латинска Америка: Румъния, Парагвай, Бразилия и Русия. Все повече са и жертвите на мафиите от Нигерия и Китай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар