събота, 22 февруари 2014 г.

Бареков се сдоби с втори депутат

Цирка продължава, и Бареков закопава!!!

Румен Йончев напуска БСП и отива в "България без цензура"

Размер на текста

Депутатът Румен Йончев официално обяви, че напуска парламентарната група на "Коалиция за България", но остава в парламента като независим депутат и ще представлява като такъв "България без цензура" - партията на Николай Бареков, бивш телевизионен водещ и близък до скандалния депутат от ДПС и медиен Делян Пеевски.

Решението, което неофициално е известно от два месеца, беше формално взето на заседание на ръководството на Земеделския народен съюз (ЗНС), чийто лидер е Йончев. Форумът е одобрил включването на формацията в коалиция с "България без цензура" и ВМРО- БНД на Красимир Каракачанов.

В края на миналата година Бареков обяви Йончев за своя глас в парламента. След това досегашният депутат от левицата участва активно в учредителното събрание на "България без цензура", но не бе напуснал парламентарната група на Коалиция за България.  

Очакванията са той да е в листата на коалицията за евроизборите през май, а след седмица за бъде определен за говорител на коалицията.

В края на януари Земеделският народен съюз на Йончев бе изключен от ЕНП след протестни писма от всички български политически организации, членуващи в ЕНП - ГЕРБ, ДСБ, СДС, както и "Обединени земеделци" на Анастасия Мозер. Безпрецедентната мярка беше наложена заради участието на заявилата се като дясна организация в парламентарната група на левицата. В нея Йончев влезе като коалиционен партньор на БСП по време на предсрочните парламентарни избори през месец май миналата година.

С напускането на Йончев от парламентарната група на Коалиция за България, тя остава с 82-ма народни представители. Това ще бъде вторият депутат на Бареков в 42-я парламент, след като през изминалата седмица бившият шеф на НАП и депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов напусна партията си и обяви, че ще бъде независим народен представител, както и експерт на  формацята на Бареков "България без цензура".

автор:Mediapool.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар